Rubrik Fotokonst

Så blir fotografier tavlor som påminner om målningar

Fakta i korthet:
Det är canvas som konstnärer har använt och fortfarande använder, när de målar tavlor med oljefärg eller akrylfärg. Den canvas som används i storformatsskrivare påminner om konstnärernas canvas. Det är ett mycket stadigt material.

Vi skriver ut fotografier på canvas av högsta klass, nämligen på HP Professional Matte Canvas. Tidigare använde vi HP Artist Matte canvas, men den här är något kraftigare och ytan är ännu "mjukare" och jämnare. Den lever upp till sitt namn. - Obs! När du jämför priser på canvasutskrifter bör du vara medveten om att det är stor skillnad på canvas och canvas. Vi har provat olika sorter, så vi vet. Om du vill kan du få en liten provutskrift för att själv se och känna på materialet.

Det hjälper inte att ha fin canvas för utskrifter, om skrivaren inte klarar sitt jobb perfekt. Snygga utskrifter kräver mer än man tror, mycket mer!

Vår fotoskrivare tillhör en av de absolut bästa på marknaden - för fotoutskrifter. Det är en HP Designjet specialskrivare för foto med Vivera pigment bläck, som förenar flera goda egenskaper. Utskrifterna blir inte bara detaljrika och fina i färgerna, de blir också mycket hållbara. Tillverkarna talar om två hundra år ("Museum-quality prints that last 200+ years"), men de flesta av oss är säkert nöjda om de håller i hundra år. Läs gärna vad som sagts om skrivaren och om Vivera bläcket.

För att få färdiga tavlor spänns canvasutskrifterna på riktiga kilramar av trä, sådana som konstnärer använder för att kunna spänna varje tavla helt perfekt. - Vi har både vanlig kilram (1,5 cm) och den kraftigare typen, s.k. dubbel kilram (ca 3 cm). Den senare är en modern variant som lyfter fram motivet på ett enkelt och stilrent sätt. - Det är du som väljer hur du vill få din utskrift monterad. Se vidare under fliken Beställning.


Fotografier till tavlor

Vill du välja ett fotografi till en tavla? Se då gärna våra fotoalbum med utvalda fotografier från främst Öland och Lappland. Kanske hittar du en eller flera favoriter bland dem.

Vi kan naturligtvis också skriva ut från dina egna foton. Innan vi skriver ut får du vår bedömning angående hur pass bra utskriften kan bli.

Du är välkommen att beställa antingen en utskrift eller en helt färdigmonterad tavla.

Vi skriver ut i färg, i gråskala och även duplex-varianter (duotone).

För mer info - se sidorna Produkter och Beställning

Utställningar
Strandnra utstllning

Svan i bo

 

Adam & Eva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mlar gubbe

Avgransning